Mijn Haar donatie

Lieve allemaal,

2 jaar geleden vond ik het tijd voor een verandering. Mijn hele leven had ik super lang stijl haar. Ik vond m’n haar echt mooi en had geen probleem met de lengte, maar op een gegeven moment ben je klaar voor iets nieuws. Zo gezegd zo gedaan !

Ik kwam met het idee mijn haar te doneren aan stichting haarwensen. Zij maken pruiken voor kinderen die hun haar hebben verloren in strijd tegen een ziekte. Deze kinderen kunnen zo een pruik van echt haar dragen. Zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders. Ik vond het een mooi gebaar om m’n lange lokken te geven aan zo’n mooi doel.

Het minimale wat je kan doneren is ongeveer 20 cm. Bij mijn kapper werd mijn haar eerst gevlochten en daarna gemeten om tot een uiteindelijke lengte te komen. Eenmaal in de stoel was ik super enthousiast. Toen we wisten tot hoever mijn kapster moest knippen begon het. Je hoorde de schaar langzaam door mijn haren gaan. M’n moeder steunde me, maar vond het wel degelijk zonde haha. Bij elk geluid van de schaar door mijn haren riep ze ‘ nee ik ga niet kijken’ haha. Er is bij mij 38 cm afgeknipt en nog had ik best lang haar. Mijn kapster knipte hierna alles weer helemaal recht. De knipbeurt was voor mij gratis door het doneren, dit hoeft niet bij elke kapper/kapster zo te zijn.

Op dit moment is mijn haar nog korter dan na mijn donatie. Het korte haar is me zeker goed bevallen. Het maakt me wat ouder en vlotter vind ikzelf. Ik raad je zeker aan goed na te denken of je zoveel van je haar wilt afknippen. Mocht je toch spijt hebben van de korte kapsel? Je haar groeit wel weer aan haha. Al met al, je hebt een kind wel heel blij gemaakt met je haar!

3 gedachten over “Mijn Haar donatie”

  1. Wat dapper! Ik vind het alle twee mooi staan.
    Mijn haar is even stijl als het jouwe maar nog fijner dus minder volume. Ik heb het nu ongeveer zoals bij je tweede foto, na 3/4 jaar pas geknipt, ipv elke 3 maanden. Er ging zeker 15cm af. Nu staat het mooier, maar korter dan dat wil ik niet niet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s